Petr Cech: En målmandslegende

Med den tjekkiske udvælgelsestrøje på kroppen, spillede Petr Cech 142 kampe i løbet af 14 år.
 

Måderne, hvorpå Petr Cech nærmest er fløjet for at blokere nogle utrolige mål, vil forblive i alles hukommelse for altid. Efter at have været i rampelyset i mere end 20 år, sætter den tjekkiske målmand nu en stopper for sin karriere.

Folk, der elsker målmandspositionen, og fodboldfans generelt, har kunne nyde de fantastiske færdigheder hos Petr Cech. Denne symbolske spiller fra den tjekkiske republik og Premier League besluttede sig for nyligt at lægge handskerne på hylden. Vi vil gennemgå hans utrolige sportskarriere i denne artikel.

I afslutningen af hans karriere, kunne folk nemt identificere Cech ved hjælp af den hjelm, han bar, hver gang han var på banen. Han bar den, fordi han led under en trykket kraniefraktur, på grund af et slag fra et knæ mod hovedet i oktober 2006. Denne ulykke tvang ham til at blive opereret, og det afholdte ham fra fodboldbanen i adskillige måneder.

Efter ulykken, var Petr Cech i stand til at genindsætte sig selv i fodboldverdens elite, og han opnåede stor succes uden nogen problemer. Fodboldfans vil huske ham på grund af hans tilbageholdne og selvsikre stil, hans erobringer og hans spektakulære blokeringer, som han udførte i så mange år.

 

Petr Cech: karriere og de vigtigste titler

Han afstod fra professionel fodbold i en alder af 36 år. Han spillede på det ultimative fodboldhold i England i 15 år; et hold, som mange anser for at være et af de bedste hold i verden. Petr var også i stand til at deltage i og vinde de fleste af de vigtige, internationale turneringer.

Hans første trin i sin professionelle fodboldkarriere var i Sparta Prague, et førstedivisionshold i tjekkisk fodbold. I 2001, da han kun var 19 år gammel, slog han rekorden for de fleste minutter uden at give efter for et mål i den professionelle liga i landet.

Han begyndte at spille for Stade Rennais i sommeren 2002. Holdet betalte i alt 5,5 millioner euro for at ansætte ham. Hans fantastiske præstation på holdet, der kæmpede for at få ham til at blive, resulterede i en overførsel til fodboldklubben, Chelsea, i 2004.

målmand der forsøger at forsvare målet

Billede: GiveMeSport.

Chelsea, den ultimative hæder i Europa og England

Siden hans ankomst, oplevede Petr Cech at være en af de højest betalte målmænd i historien i klubben i London. Under lederskabet af den portugisiske træner, Mourinho, vandt han sin første titel i ligaen i sæsonen 2004/2005. Han formåede at forsvare målet ved 21 lejligheder, og han lod kun 15 mål komme ind gennem hele turneringen. Med andre ord, udviste han en fænomenal præstation.

Hans hold formåede at forsvare mesterskabet i den næste turnering. Igen, havde Petr Cech en udestående præstation. Han lod kun 22 mål slippe igennem i de 34 kampe, han deltog i. Han blev også mester i Premier League i 2009/2010 og 2014/2015.

Cech vandt den vigtigste titel i sin karriere i Champions League 2011/2012. Selvom Chelsea fyrede deres træner i midten af sæsonen, nåede det engelske hold finalen i Munich, mod Bayern.

Den tjekkiske målmand havde sin drømmeaften. Sammen med angriberen fra elfenbenskysten, Didier Drogba, vandt han en anden stjerne for sin klub. Foruden en fantastisk præstation i kampen, kronede han aftenen ved at blokere to straffespark i den afgørende runde. På den måde, vandt Chelsea sin første titel i UCL og Cech var den fjerde spiller i sit land til at vinde den. 

Skiftet til Arsenal

Efter så mange hits i Chelseafortsatte Petr Cech sin karriere i en anden klub fra London, Arsenal, i bytte for 10 millioner pund. Mens han ikke var i stand til at vinde en ligatitel, vandt han to Community Shields og et EA Cup. Han brød også en rekord i Premier League – en målmand med 181 redninger.

Petr Cech på banen

I hans sidste sæson, under hans afslutningskamp som professionel, havde Cech muligheden for at vinde den første, internationale titel, Gunners. Dog, table han i finalen af UEFA Europe League mod Chelsea, hans tidligere klub, med et slående 4-1.

Petr Cech på det nationale hold

Med den tjekkiske udvælgelsestrøje på kroppen, spillede Petr Cech 142 kampe i løbet af 14 år. I løbet af denne periode, spillede han i U-20 verdensmesterskabet (Argentina 2001), hvor han nåede kvartfinalerne, samt et andet verdensmesterskab i Tyskland i år 2006. Han blev elimineret i den første fase af dette mesterskab.

Han havde også muligheden for at spille fire Euro Cups. Hans bedste præstation i denne turnering faldt sammen med den bedste, historiske placering af hans position i denne turnering. I Portugal 2004, lod Cech kun fire mål slippe igennem i løbet af 5 kampe. Den tjekkiske republik fik en uhørt overgang til semifinalerne, hvor de tabte mod Grækenland, mesteren.

Dette, korte resumé gør det, uden tvivl, muligt for os at påstå, at vi har været vidne til en af de bedste målmænd i historien, hos både Chelsea og i det tjekkiske udvalg. To hold, der havde mulighed for at nyde ham mest. Vi er også sikre på, at alle, der elsker fodbold, har været forundret over Checs færdigheder, mindst én gang.

  • Petr Čech. Wikipedia. https://es.wikipedia.org/wiki/Petr_%C4%8Cech
  • Micheles, J. 2019. ¿Por qué Petr Cech atajó casi toda su carrera con un casco? TyC Sports. https://www.tycsports.com/nota/al-angulo/2019/01/15/por-que-petr-cech-atajo-casi-toda-su-carrera-con-un-casco.html
  • Petr Cech anuncia su retirada del fútbol. 2019. Mundo Deportivo. https://www.mundodeportivo.com/futbol/premier-league/20190115/454156082691/cech-retiro-arsenal.html
  • Petr Cech anunció su retiro: sus mejores atajadas y por qué usó un casco los últimos 12 años de carrera. 2019. La Nación. https://www.lanacion.com.ar/deportes/futbol/petr-cech-anuncio-su-retiro-sus-mejores-nid2211044