Hvordan du kan lave et perfekt padel tray skud

Lær teknikken til at udføre et padel tray skud korrekt. Det er en kilde, der kan give mere alsidighed til dit spil og forfine det. 
 

Også kendt som et “hårdt slag”, er et padel tray skud en af de mest komplicerede bevægelser at foretage i denne sport. Målet er at forvirre og pacificere fjenden. Det er derfor, det er værd at lære, hvordan man udfører det!

Hvad er et padel tray skud?

Et “tray skud” er en spilleteknik i padel tennis. Det blev til som en måde at løse et problem for højrehåndspillere, for at undgå rebound. Da det var en succes og et alternativ til tennisbevægelser, blev det brugt indtil det tidspunkt, hvor venstrehåndede spillere også begyndte at bruge det.

Eksperter anbefaler det, når det er nødvendigt at responderere på en månebold fra modstanderen. Det betyder de skud, der kan tvinge dig til at lave et hårdt slag fra en ubehagelig position. De primære mål med et padel tray skud er sikkerhed (lav procent risiko for fejl), lav rebound, dybde i slaget (for at holde angrebet på nettet) og mindre fysisk slid. 

Med alle disse fordele i tankerne, forstår vi, hvorfor alle padel spillere ønsker at lære, hvordan man udfører det. Når du har praktiseret det adskillige gange, vil du se, at det ikke er så svært, som det måske virkede til at være. Selvom du ikke tænker, at du vil gøre det rigtigt i begyndelsen, er du nødt til at dominere teknikken. Det kan du kun opnå gennem træning.

Hvordan du kan foretage et padel tray skud – trin for trin

Det er ikke et definerende skud, men et præcist et. Det er derfor, det er essentielt at udføre det godt. På den måde, vil du blive ved nettet længere, og du vil have en bedre chance for at vinde kampen. Selvfølgelig, er det ikke uovervindeligt. Dog, er det interessant og effektivt til at forvirre din modstander og udnytte det.

Det anbefales at bruge det “kontinentale greb” til at foretage dette slag. Dette anses som den korrekte måde til at holde padel’en fast, og det er også det mest passende greb til andre teknikker. For at holde den på den måde, skal du placere din hånd helt åben på forsiden af ketsjeren og glide håndtaget op.

Forberedelse

Forberedelsen på at foretage et padel tray skud er virkelig vigtig. Din startposition er at vente i nærheden af nettet. Så snart du modtager bolden, vender du den højre del af kroppen bagud og løfter den højre hånd (op og tilbage). Din venstre hånd ender med at pege mod bolden.

Dernæst, bevæger du dig tilbage, med øjnene på bolden, uden at miste synet af den. Du skal bøje og adskille dine ben en smule. Din vægt skal være på det bagerste ben.

Når du kommer foran bolden, vil den være på din højre side. Der er her, du skal passere din padel eller ketsjer lige frem. Du skal næsten udstrække din højre arm helt, når du rammer bolden.

Du skal gøre dette i øjenhøjde og foran dit hoved. Hvis du ønsker at bolden skal ramme lavt, kan du ramme den diagonalt (kendt som “klokken 5”). På den måde, vil modstanderen knap være i stand til at sende bolden retur.

Efter at have foretaget tray skuddet, er det meget vigtigt, at du bevæger dig fremad. Du vil hurtigt komme op til nettet og undgå at miste point.