Sådan kommer du igang med at løbe om morgenen

19 juni, 2019
At være vant til en ny tidsplan er ikke altid let. Det kan også være svært for dem, der ikke er vant til regelmæssig motion. At køre om morgenen kræver en masse viljestyrke blandt andet.
 

Mange kondiløbere, der er vant til at træne om eftermiddagen eller om natten, ser fantastiske gevinster, når de begynder at løbe om morgenen . Listen over fordele ved morgenkondi spænder fra fysiske til mentale. Dine muskler har tendens til at være udhvilet, fri for spændinger, og din hjerne er mere motiveret. Din krop frigiver stress fra dagen før, og du kan nu møde din dag med mere energi og starte din dag. Find ud af hvordan du kan begynde at løbe om morgenen.

1. Sov godt

En god nats søvn er altafgørende for vores helbred. For at opnå endnu bedre resultater skal du kombinere tilstrækkelig søvn med en afbalanceret kost og regelmæssig motion. Hvis dit mål er at begynde at løbe om morgenen, bliver denne regel endnu vigtigere.

tidlig i seng og så ud og løbe næste morgen

Ideelt set har du brug for mellem syv og otte timers søvn efter en lang og udmattende dag. Faktisk, for at sove godt, skal du også have et mørkt soveværelse og slukke for enhver enhed, der kan forstyrre din søvn. Dette omfatter computere, tabletter og fjernsyn.

Desuden er det ikke en god ide at kigge på din telefon lige før du lukker øjnene. I stedet skal du læse en bog, lytte til beroligende musik eller udføre afslapningsøvelser som meditation eller mindfulness.

 

2. Spis en let og nærende middag

At spise en let og nærende middag er altafgørende for at få en god nats søvn.  Sørg desuden for at spise  mindst to timer inden du går i seng . Dette gør at dit fordøjelsessystem er færdigt med at udføre dets funktion, og at din krop er klar til at hvile når det kommer til sengetid.

Desuden, så burde dine aftensmad omfatte let fordøjelige kulhydrater og proteiner. Disse næringsstoffer vil gøre det nemme at løbe dagen efter.

3. Lad alle de ting du skal bruge stå klar

Klokken fem om morgenen kan det være kræve mere energi at komme ud af sengen end at skulle løbe 5 kilometer i et hurtigt tempo.  Som sådan skal du sigte på at reducere mulige forhindringer, der kan dukke op, når du prøver at modkæmpe din træthed.

En god strategi til at modvirke træthed er at have alt klar natten før.  Søvnige og døsige, tidlige morgen løbere bør vide, at de har alt, hvad de behøver for at opfylde deres mål .

Dette omfatter alt fra at vælge det rigtige tøj til at lægge en lille flaske vand i køleskabet. Sørg også for, at du oplader din telefon og ved præcis, hvor du har efterladt dine nøgler, tegnebog eller andet tilbehør, du har brug for om morgenen.

lykken er at løbe om morgenen
 

4.  Burde jeg løbe på en tom mave?

Der er megen debat om dette emne. Nogle mennesker insisterer på fordelene ved at løbe om morgenen uden at spise morgenmad. Men der er også mange, der anser dette for at være for meget for din krop.  De mener at den vil blive for overarbejdet.

Så, hvis du ikke er vant til at løbe om morgenen, bør du spise en lille snack før du starter .

Desuden er sukker i frugter som bananer godt til at give dine led lettere da de måske vil føles tungere om morgenen.  En kop kaffe, helst uden sukker, er en anden god mulighed du kan drikke for at give dine muskler et ekstra boost.  Sørg dog for at du drikker meget vand, da kaffe kan gøre dig dehydreret.

5. Start med at løbe om morgenen kan blive nemmere med en gruppe

De, der er vant til at løbe om eftermiddagen, går helt sikkert ikke glip af selskab. Men for dem, der ønsker at begynde at løbe om morgenen, kan det være et ekstra incitament at have en gruppe at løbe sammen med.

Når store grupper dannes, er det ikke længere en individuel ting at fastholde en rutine.  Derudover er det altid rart at have støtte, når man får lyst til at opgive.  Du vil også føle at du skuffer gruppen, hvis du ikke viser dit ansigt gang på gang.

6. Hav den passende påklædning

Ofte begynder folk at lave nye fitnessplaner i januar da de har besluttet sig for at holde deres nytårløfter.  Men at dyrke kondiløb om vinteren kræver særlige overvejelser, der kan være med til at begyndere ofte ender med at give op inden de overhovedet er begyndt at danne en rutine.

 

Foruden for sne, så er det heller ikke passende at have for mange lag på hvis du løber en vinter morgen.  Som solen begynder at stå op, så stiger temperaturen også.  Kombiner dette med en forhøjet kropsvarme, og du vil begynde at føle en træthed, som du ikke helt kan ryste af.